Wednesday, February 1, 2017

Het Brukenthal Museum

Het Brukenthal Museum

Het Brukenthal Museum is een van de grootste musea van Roemenië en het eerste museum om open te gaan op wat tegenwoordig  Roemeens grondgebied is. Ook is het eerste van zijn aard en in heel centraal Europa. Het museum wordt in 2017 200 jaar oud.

Het Brukenthalmuseum bron foto hier
Het paleis waar het museum huisvest, werd gebouwd in de jaren 1770 door Samuel von Brukenthal, gouverneur van Transsylvanië, als woning voor zichzelf en zijn familie. Tijdens zijn leven heeft hij een uitgebreide kunstverzameling samengesteld. Omdat hij geen kinderen had, heeft hij al zijn bezittingen aan de Evangelische kerk geschonken. De Evangelisch  gemeenschap heeft het paleis en kunstverzameling opengesteld voor publiek in 1917.


Het Brukenthal Museum staat vooral bekend als kunstmuseum. De originele tentoonstelling bestond uit oude Europese meesters waaronder ook Nederlandse schilders zoals Van Dijk of Pieter Bruegel. Tegenwoordig is Brukenthal een complex museum met verschillende afdelingen zoals een Geschiedenis-, Natuurhistorisch- of Jachtmuseum.

Zelf het Museum bezoeken? Bekijk ons uitgebreid aanbod aan Fly & Drive reizen. 

No comments:

Post a Comment