Uit de Roemeense keuken: hartige chamoignon taart



Deze hartige taart met champignons lijkt een beetje op een quiche.  Waar het recept vandaan komt is niet echt bekend, maar deze taart wordt overal in Roemeniё gebakken en wordt als voorgerecht of tussendoor geserveerd. Dit gerecht komt niet vaak voor in restaurants en het volgende recept is een familie recept uit de buurt van Braşov.

Benodigheden ( voor een quichevorm met 24cm doorsnee,8 porties)

Het deeg: 

De vulling:



Met maar vier ingrediёnten kan de bereiding van dit deeg alleen maar makkelijk zijn.  Doe de boter in de mengkom en voeg de verse kaas en bloem toe. Kneed de ingrediёnten met je handen tot je een zachte maar kompacte bal deeg hebt gevormd. Je deeg is nu klaar! Zet het in de koelkast voor 6 tot 8 uur (kan ook een dag van tevoren bereid zijn en overnacht in de koelkast bevaard).

Voordat je aan de vulling begint, verwarm je oven op 200°C. Voor de vulling, pak een klein pannetje en doe de melk en boter erin. Zet de pan op het vuur en breng het mengsel aan het koken.  Als de melk begint te koken, voeg , al roerend, de twee eetlepels bloem toe en zet het vuur uit. Roer door tot je een homogeen beslag  hebt.  Voeg nu de crème fraîche, de eieren en de champignons  toe en roer goed door. Breng het naar smaak met zout, peper en verse peterselie.

Vet de quichevorm in en verdeel je deeg gelijkmatig op de bodem en muren.  Voeg de vulling toe en strooi de geraspte kaas erboven. Doe de taart in de oven en laat het bakken tot de bovenkant goud-bruin is geworden. Als je een kleine oven hebt, en de taart bakt te snel van boven,  laat alleen de grill van onderen aanstaan of dek het met aluminiumfolie af.





De taart kan warm of koud geserveerd worden.


Poftă bună! Eet smakelijk!

Labels: , , , ,