Deze hartige taart met champignons lijkt een
beetje op een quiche. Waar het recept
vandaan komt is niet echt bekend, maar deze taart wordt overal in Roemeniё
gebakken en wordt als voorgerecht of tussendoor geserveerd. Dit gerecht komt
niet vaak voor in restaurants en het volgende recept is een familie recept uit
de buurt van Braşov.
Benodigheden ( voor een quichevorm met 24cm
doorsnee,8 porties)
- 1 quiche vorm
- 1 mengkom
- 1 pan
Het deeg:
- 125 gram verse kaas (cottage
cheese)
- 125 gram bloem
- 125 gram roomboter of margarine op
kamertemperatuur
- zout
De vulling:
- 150 ml melk
- 2 eetlepels bloem
- 250 gram verse champignons (klein gesneden)
- 50 gram roomboter
- 125 gram (1 kleine beker crème fraîche)
- 2 eieren
- zout, peper, verse peterselie
- geraspte kaas om op de taart te
strooien
Met maar vier ingrediёnten kan de bereiding
van dit deeg alleen maar makkelijk zijn. Doe de boter in de mengkom en voeg de verse
kaas en bloem toe. Kneed de ingrediёnten met je handen tot je een zachte maar kompacte
bal deeg hebt gevormd. Je deeg is nu klaar! Zet het in de koelkast voor 6 tot 8
uur (kan ook een dag van tevoren bereid zijn en overnacht in de koelkast
bevaard).
Voordat je aan de vulling begint, verwarm je
oven op 200°C. Voor de vulling, pak een klein pannetje en doe de melk en boter
erin. Zet de pan op het vuur en breng het mengsel aan het koken. Als de melk begint te koken, voeg , al
roerend, de twee eetlepels bloem toe en zet het vuur uit. Roer door tot je een homogeen
beslag hebt. Voeg nu de crème fraîche, de eieren en de champignons
toe en roer goed door. Breng het naar
smaak met zout, peper en verse peterselie.
Vet de quichevorm in en verdeel je deeg
gelijkmatig op de bodem en muren. Voeg
de vulling toe en strooi de geraspte kaas erboven. Doe de taart in de oven en
laat het bakken tot de bovenkant goud-bruin is geworden. Als je een kleine oven
hebt, en de taart bakt te snel van boven,
laat alleen de grill van onderen aanstaan of dek het met aluminiumfolie
af.
De taart kan warm of koud geserveerd worden.
Poftă bună! Eet smakelijk!
Labels: internationale keuken, Roemeens recept, Roemeense champignontaart, Roemeense keuken, Roemeense voorgerecht